Kuchnia

bezmięsne to i owo

ROLADKI LASAGNE ze szpinakiem i sosem pomidorowym /porcja 224kcal

Składniki (na 9 porcji):

9 ugotowanych płatków lasagne, 280 g rozmrożonego i odsączonego szpinaku, 420 g chudego sera ricotta, 1/2 szklanki startego parmezanu, 1 jajko, sól i pieprz do smaku, 900 g sosu pomidorowego (np. do spaghetti), 9 łyżek roztartej mozarelli

Przygotowanie:

Podgrzej piekarnik do 180 C. W misce połącz szpinak, ser ricotta, parmezan, jajko, sól i pieprz. Na dno naczynia żaroodpornego (o wymiarach ok. 20x30 cm) wylej szklankę sosu pomidorowego. Wyłóż na blat papier do pieczenia i rozłóż na nim płatki lasagne. Upewnij się, że makaron nie jest mokry. Masę wyłóż porówno na każdą porcję makaronu. Delikatnie zwiń każdy płatek lasagne w rulon i przełóż do naczynia. Polej roladki sosem pomidorowym i na każdą porcję wyłóż po łyżce mozarelli. Przykryj naczynie folią i zapiekaj przez 40 minut, aż ser stopnieje.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation