Kuchnia

Kuchnia - wytrawnie

Składniki:

2 plastry schabu (grubość ok 1 cm)
sól, pieprz, papryka słodka w proszku, suszony rozmaryn
1 łyżka oleju rzepakowego
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka masła
2 ząbki czosnku
1 łyżka posiekanej pietruszki
0,5 szklanki wrzątku
Dodatkowo ugotowane warzywa, u mnie ziemniak, brokuł, marchew

Schab umyć, osuszyć ręcznikiem papierowy, przyprawiać solą, pieprzem, odrobiną papryki słodkiej, natrzeć suszonym rozmarynem i łyżką oleju. Na bardzo mocno rozgrzanej patelni podsmażyć schab, po 2-3 minuty z każdej strony, następnie mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym dodać rozgniecione ząbki czosnku (ze skorupką), piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 30 minut.

Patelnię na której było podsmażane mięso zalewamy wrzątkiem, dodajemy łyżeczkę musztardy, podgrzewamy, gdy sos zacznie wrzeć dodajemy łyżeczkę masła, posiekaną pietruszkę, mieszamy. Gotowym sosem polewamy mięso.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation