Kuchnia

na imprezę

"Krążki cebulowe czyli onion rings"

Krążki cebulowe czyli onion rings"
Składniki:

2 duże, słodkie cebule (np. czosnkowe)
2 jajka
szklanka mleka
szklanka mąki
szklanka bułki tartej
łyżeczka soli
łyżeczka cukru
łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu kolorowego Kamis
olej do smażenia
pół łyżeczki proszku do pieczenia


Przygotowanie:

Cebulę obieramy z wierzchniej skórki i kroimy w plastry grubości około pół centymetra. Ściągamy największe okręgi a sam środek odkładamy do innego dania. Dodajemy pół łyżeczki soli i łyżeczkę cukru i odstawiamy na pół godziny.

Na patelni rozgrzewamy około pół litra oleju.

Następnie do dużej miski wbijamy jajka, dodajemy pół łyżeczki soli i chwilę ubijamy. Następnie dodajemy świeżo zmielony pieprz oraz mleko. Dosypujemy mąkę i bułkę tartą, proszek do pieczenia i mieszamy.

Zamaczamy krążki cebulowe i smażymy na złoty kolor z obu stron. Wykładamy na ręcznik papierowy do odsączenia.
Podajemy z ulubionym sosem - u nas jogurtowo - musztardowy. ;) 
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation