Kuchnia

Z kociołka PRAŻONKI DUSZONKI

Kotlety mielone nadziewane żółtym serem pieczone z papryką i ziemniakami

Składniki:

-1 kg mięsa mielonego

- 0,5 kg boczku wędzonego

- liście kapusty

-1 kg ziemniaków

- przyprawa do ziemniaków

- żółty ser

- 3 papryki: czerwona, żółta, zielona

- smalec

- vegeta

- pieprz

- czosnek

- 1 cebula

- przyprawa curry

- 1 czerstwa bułka

Kotlety mielone robimy według własnego przepisu, jednak ja dodałam również przyprawę curry. Moje kotlety mielone składały się z mięsa mielonego, cebuli, czosnku, bułki, vegety, pieprzu i curry oraz żółtego sera, który pokroiłam w duże kostki i włożyłam w środek kotletów.

Ziemniaki kroimy w części , paprykę w paski. Na początek wrzucamy do kociołka łyżkę smalcu. Następnie wykładamy żeliwny kociołek liśćmi kapusty i układamy na liściach plastry boczku. Potem ziemniaki, papryka i kotlety i ponownie ziemniaki, papryka. Na to kładziemy plastry boczku i przykrywamy liśćmi kapusty. Pokrywę dokręcamy i stawiamy kociołek na żarze.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation