Fotografia

kuchnia

Makaron z kremowym kurczakiem
Co kupić
2 piersi kurczaka
600 ml śmietany 30%
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka przyprawy warzywnej uniwersalnej
1 łyżeczka koperku
sól
pieprz
olej
500 g makaronu
Jak zrobić
poziom: łatwy porcji: 4 czas: 30min
Przygotowanie
W dużym garnku zagotowujemy wodę, wrzucamy makaron i gotujemy al dente.
W międzyczasie kurczaka kroimy na paseczki. Słodką paprykę mieszamy z przyprawą warzywną, solą i pieprzem. W tak przygotowanej mieszance obtaczamy kurczaka. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, podsmażamy mięso, aż nabierze złocistego koloru. Do usmażonego kurczaka dodajemy śmietanę oraz koperek. Mieszamy całość i gotujemy na małym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje (około 5 minut).
Ugotowany makaron odcedzamy i nakładamy na talerze, na wierzch nakładamy mięso z sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation