Kuchnia

Ciastka, ciasteczka i inne słodkości

Muffinki nadziane dżemem

Składniki na 12 sztuk:

Suche:

2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
1 opak. cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli

Mokre:

1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
1 jajko

Dodatkowo:

ulubiony dżem lub marmolada
cukier puder



Suche składniki mieszam w jednej misce, a mokre w drugiej misce. Następnie łączę zawartość obydwu naczyń. Formę na muffiny wykładam papierowymi papilotkami. Do każdego otworu nakładam po łyżce masy muffinkowej, kładę po łyżeczce marmolady lub dżemu. Przykrywam resztą ciasta. Wkładam blachę do nagrzanego piekarniku do temperatury 190*C i piekę przez 25 minut.
Po upieczeniu i ostudzeniu posypuję babeczki cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation