Kuchnia

MIĘSO

Buduj Smak: styczeń 2013

Składniki:

800 g mięsa schabowego
2 duże cebule
3 pomidory
1,5 papryki czerwonej
1 puszka ananasa
3-4 ząbki czosnku
1 łyżeczka startego świeżego imbiru
Przyprawy: sól, pieprz, curry, kilka ziaren pieprzu czarnego

Sposób przyrządzenia:

Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanej patelni. Mięso schabowe umyć, pokroić w małe kawałki i wrzucić na patelnię aby lekko je obsmażyć. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paseczki, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w pół księżyce. Do średniego garnka przerzucić podsmażone mięso, dodać pokrojone warzywa, lekko doprawić i dusić przez około 60 minut – od czasu do czasu przemieszać. W połowie duszenia wrzucić ananas pokrojony na małe kawałki oraz całą zalewę. Dodać imbir, curry i dusić do momentu, aż mięso w naszym gulaszu będzie miękkie i kruche. Gulasz najlepiej podawać z ryżem lub ze świeżym pieczywem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation