Kuchnia

MIĘSO

Rolada(zrazy) śląska
3
0
kategoria: dania główne mięsne
Mniam...:)
rolada śląska - podejscie drugie
Rolada sląska
rolada śląska - podejscie drugie;)
Składniki
- wołowina: 1.5 kilograma
- ogórki kiszone: 500 gramów
- boczek surowy wędzony chudy: 500 gramów
- musztarda sarepska: 150 gramów
- ziele nagielskie: 3 sztuki
- listek laurowy: 1 sztuka
- magi: 1 łyżeczka
- smalec do smażenia: 200 gramów
- sól,pieprz: 1 szczypta
- cebula duża: 3 sztuki
Sposób przygotowania
1.
Na początku farsz: kroimy ogórki w słupki około 2cm, cebule w piórka, boczek jak ogórki w słupki wszystko do jednej miski, dodajemy musztardę i mieszamy z musztardą farsz.
2.
Teraz mięso: Kroimy mięso na plastry, rozklepujemy ( jak schabowego) nakładamy farsz, zwijamy mięso tak, aby nam farsz nie wypłynął. Podsmażamy na dużym ogniu z każdej strony, gdy mięso będzie mocno zrumienione zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, magi , jarzynkę listek laurowy,przykrywamy i gotujemy około 2 godzin ( można w szybkowarze to trwa około 20 minut od momentu zagotowania się w szybkowarze) potem zagęszczamy sos - woda plus mąka. Podajemy z kluskami i modrą kapustą:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation