Kuchnia

słodkości

Ciasto marchewkowe z ananasem

Składniki (na 6 dużych kawałków):

1 szklanka startej marchewki (na średnich oczkach)
1 szklanka pokrojonego ananasa z puszki (we własnym soku, bez cukru)
garść rodzynek
0,5 szklanki otrębów żytnich firmy Kupiec
0,5 szklanki otrębów pszennych firmy Kupiec
0,5 szklanki płatków owsianych firmy Kupiec
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2-3 łyżeczki cynamonu
4 łyżki miodu lub innego słodzidła
3 łyżki serka homogenizowanego
3 jajka
opcjonalnie orzechy włoskie (ja niestety nie miałam więc nie dałam;)

Sposób przygotowania:
Mieszamy wszystkie składniki
wykładamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy przez około 35 minut w temp. 170 stopni
polecam jedzenie ciasta z serkiem homogenizowanym na wierzchu ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation