Kuchnia

Grab and go - LUNCHBOX

Paprykowy lunchbox
Składniki:
Kurczak:
- połowa piersi z kurczaka
- łyżeczka słodkiej papryki
- szczypta soli
-szczypta pieprzu
Kuskus:
- pół szklanki kuskusu
- 6 pokrojonych w ćwiartki pomidorów koktajlowych
- 1/5 cebuli pokrojona w drobną kostkę
- pół ząbku czosnku
- pół łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki imbiru
- pół łyżeczki papryki słodkiej
- łyżka oliwy z oliwek
- sok z plasterka cytryny
- 5 posiekanych listków bazylii
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka kroimy w plasterki i przyprawiamy.
Następnie smażymy.
Kuskus przyprawiamy: papryką, solą i pieprzem.
Następnie zalewamy gorącą wodą trochę ponad kaszkę. Przykrywamy i czekamy około 7minut.
Gdy kaszka będzie gotowa dokładamy pomidorki, cebulę, czosnek, bazylię oraz sok z cytryny i oliwę. Dokładnie mieszamy.
Na tak przygotowany kuskus kładziemy usmażonego kurczaka i listki bazylii.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation