Kuchnia

przetwory domowe

Dżem jabłkowy z białą czekoladą

Składniki
3kg jabłek (obranych i bez pestek)
2 czekolady białe
3szkl cukru
400ml wody
5 opakowań budyniu waniliowego

1/2 płaskiej łyżeczki kwasku cytrynowego

Jabłka zmiksować w malakserze na papkę wrzucic go garnka Dodać wode czekoladę cukier i kwasek. Zagotować. Jak jest gorące zmiksować jeszcze raz ale blenderem na gładką masę.Przestudzić. do ciepłej masy wsypać wszystkie budynie zmiksować blenderem.Wstawić na mały ogień ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia.Nakładać w słoiki i pasteryzować 20 min na wolnym ogniu.Smacznego:)

PS. Można do tego dżemu dać więcej czekolady zmniejszając ilość cukru ale to trzeba już robić na oko żeby nie wyszło za mdłe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation