Kuchnia

W mojej kuchni

CIASTECZKA Z MALINAMI

Składniki: ( ok. 30 sztuk ciasteczek )

płat ciasta francuskiego
ok 200 g nutelli
30 sztuk świeżych malin
ponadto:

1 roztrzepane jajko
cukier puder do posypania

Sposób wykonania:

Ciasto francuskie wyłożyć na stolnicę oprószoną mąką (jeśli jest mrożone, rozmrozić). Lekko rozwałkować i pociąć na prostokąty wielkości ok. 3x7cm.

Na środek każdego ciasteczka nałożyć 1/2 łyżeczki nutelli i lekko rozsmarować. Na wierzchu ułożyć malinę. Brzegi ciasta posmarować rozmąconym jajkiem.

Piec w nagrzanym piekarniku, ok 10 minut w temp. 180 C.

Wyjąć z piekarnika i posypać cukrem pudrem. Krótko przestudzić.

Ciasteczka najlepiej smakują, jeszcze ciepłe.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation