Kuchnia

PysznoścI

Składniki:

250g twarogu sernikowego
250g mąki pszennej+ do rozwałkowania
250g masła
4 jabłka
cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Masło bardzo drobno posiekać. Mąkę, twaróg i masło wymieszać i bardzo szybko zagnieść klejące się ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki.

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na około 1cm kawałki.

Piekarnik podgrzać do 180 stopni.

Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 4mm. Jeśli trzeba, mocno podsypać mąką. Szklanką wykroić kółka i na każdym z nich układać kawałek jabłka grubszą stroną za zewnątrz. Przykryć jabłko drugą stroną ciasta i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Ciastka piec około 20 minut, lub aż nabiorą złoto/brązowego koloru. Posypać obficie cukrem pudrem i podawać.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation