Kuchnia

PysznoścI

Składniki : 4 jabłka, sok z 1/2 cytryny, 125g masła, 100g cukru, opakowanie cukru waniliowego, 3 jajka, 120g mąki , 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Przygotowanie : Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Miękkie masło, cukier i cukier puder utrzeć na gładką i puszystą masę. Pojedynczo dodawać jajka, cały czas miksując. Mąkę wymieszać z mąka ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Wsypać o masy. Dokładnie połączyć składniki. Ciasto wlać do blachy i na wierzchu ułożyć jabłka. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piec 30 - 35 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation