Kuchnia

smakowite

Wartości odżywcze (na 100g):
Energia: 195 kcal
Białko: 14,11 g
Tłuszcz: 10,29 g
Węglowodany: 13,33 g

Składniki:
4 filety z łososia (bez skóry)
0,25 szklanki ‪#‎Dukkah‬ (przyprawa, tutaj przepis http://goo.gl/u0Hx6o)
200 g ryżu parabolicznego
300 g Szparagów zielonych

Przygotowanie:
Posyp filety dukkah z każdej strony i przyciśnij aby przyprawa dobrze się połączyła z rybą.
Rozgrzej dużą patelnie (ceramiczną lub teflonową) na średnim ogniu.
Wyłóż na nią łososia i smaż z każdej strony około 2-3 minut, lub do czasu aż ryba się zarumieni.
W międzyczasie ugotuj ryż i szparagi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation