Kuchnia

smakowite

Kotlety jajeczne z dodatkiem musztardy.

Składniki:

7 jajek
1 cebula
2 łyżeczki musztardy sarepskiej
1 łyżka jogurtu naturalnego
2 łyżki posiekanego koperku i natki pietruszki
2 łyżki bułki tartej
sól, pieprz

dodatkowo:

bułka tarta do panierowania
2 łyżki masła



Przygotowanie:

Gotujemy 6 jajek na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Cebulę drobno siekamy, a następnie szklimy na niewielkiej ilości masła.

Obrane jajka ścieramy na tarce, mieszamy z cebulą, jogurtem, musztardą oraz zieleniną. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem . Wbijamy surowe jajko i dodajemy bułkę tartą, masa powinna być lekko klejąca.

Z gotowej masy jajecznej formujemy niewielkie kotlety, panierujemy w bułce tarce, a następnie smażymy na maśle z obu stron na złoty kolor.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation