Kuchnia

smakowite

BIGOS Z DYNI - Przepisy Joli



50 dag kiełbasy
mała dynia
mały patison
strąki zielonej papryki
cebule
pomidory
2 łyżki oleju
sól, pieprz

Wykonanie:
Dynię i patison obrać, wydrążyć pestki, a miąższ pokroić w kostkę.
Kiełbasę pokroić w ćwierć plasterki.
Cebule obrać i posiekać.
Paprykę i pomidory umyć i pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę, podsmażoną cebulę zdjąć z patelni. Na patelnie przełożyć kiełbasę i chwilę podsmażyć, następnie dodać pokrojone warzywa i mieszając dusić wszystko około 15 minut. Na koniec dołożyć cebulę i całość dusić jeszcze przez 5 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation