Kuchnia

Na Slodko

Nietypowe ciasto z wiórek kokosowych i kaszy manny bez jaj

SKŁADNIKI:
150 g kaszy manny
75 g cukru trzcinowego
75 g wiórków kokosowych
1 łyżeczka cukru migdałowego
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
0,5 szklanki mleka
50 g masła

PRZYGOTOWANIE:
Kaszę, wiórki kokosowe, cukier i cukier migdałowy wsypujemy do miski i mieszamy ze sobą. Dodajemy proszek do pieczenia i cynamon. Mleko zagotować, do gorącego wrzucić masło i mieszać aż zupełnie się roztopi. Mleko z masłem przelać do miski z suchymi składnikami i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do foremki, wyrównać powierzchnię, gdyż masa jest dość gęsta i sama się nie zrówna. Włożyć do piekarnika i piec 40 minut w temp 180 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation