Kuchnia

Przekąski

Pasta kanapkowa z awokado przepis | Kotlet.TV

Składniki

1 dojrzałe awokado
10 rzodkiewek
1 łyżka soku z cytryny
100 g twarożku kanapkowego (u mnie kozi, ale może być krowi taki w opakowaniu do smarowania kanapek)
sól, pieprz

Moje porady

wybierając awokado musi być dojrzałe, czyli po lekkim naciśnięciu na skórkę powinna minimalnie się ugiąć (nie zapaść i nie być twarda jak skała). Po obraniu awokado dojrzałe będzie ładnie zielone (nie szare - przejrzałe, obite) i lekko maślane w konsystencji - takie jest idealne!

Awokado bardzo drobno kroje, tak samo rzodkiewki.
Mieszam z twarożkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Bardzo proste a smaczne i zdrowe :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation