Kuchnia

Przekąski

Panierowany seler

Składniki:
duży seler
sól
pieprz
suszone oregano
1 jajko
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Dodatki:
rukola
pomidory
oliwa
ocet balsamiczny
Selera myję, obieram, płuczę i kroję w 1-centymetrowe plastry. Następnie obgotowuję w lekko osolonym wrzątku ok. 5 - 10 minut aż warzywo zmięknie. Pozostawiam do ostudzenia. Jajko roztrzepuję z solą, pieprzem i oregano. Plastry selera obtaczam w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na patelni. Osączam na papierowych ręcznikach.
Podaję na rukoli z ćwiartkami pomidorami skropionej oliwą i octem balsamicznym.

Smacznego! :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation