Kuchnia

Obiadkowo

Hiszpańskie gazpacho



Składniki:


- 400 g pomidorów z puszki,
- 1 opakowanie Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr,
- 2 małe cebule,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 kolorowe papryki,
- 1 zielony ogórek,
- oliwa z oliwek,
- ocet z czerwonego wina do smaku.



Przygotowanie:


1. Czosnek i cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż.
2. Pomidory wraz z sokiem przelej na patelnię, dodaj Fix Knorr, wszystko razem zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia.
3. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, umyj, pokrój. Obranego ogórka pokrój na kawałki.
4. Surowe warzywa dodaj do sosu, wlej 0,5l wody (może być też bulion) i zmiksuj blenderem.
5. Zupę dopraw octem i podawaj z grzankami.
6. Do gazpacho możesz dodać także kolendrę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation