Kuchnia

Obiadkowo

Gęsta zupa z makaronem i pesto


Składniki:


200 ml przecieru pomidorowego
słoiczek sosu pesto z bazylią Grand'Italia
100 g makaronu małe muszelki
1 drobno posiekana cebulka
1 ząbek czosnku
1 drobno posiekana marchewka
1 łodyga pokrojonego selera naciowego
100 g kawałeczków boczku
oliwa z oliwek extra vergine
2 ziemniaki
150 g białej fasoli z puszki
1 l bulionu wołowego
100 g zielonej fasolki szparagowej
100 g zielonego groszku
sól i pieprz do smaku


Przygotowanie:


Na patelni z rozgrzaną oliwą zeszklij cebulkę i czosnek. Dodaj marchewkę, seler, boczek i duś razem ok 10 minut. Przełóż do garnka i dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę, białą fasolę, passate oraz bulion. Zagotuj razem przez ok 30 min. Łyżką z dziurkami wyjmij trochę ziemniaków i białej fasoli, a resztę zupy zblenduj, aby była gęsta. Dodaj odłożone wcześniej ziemniaki i białą fasolę. Do zupy wrzuć również pokrojoną fasolkę szparagową, groszek i makaron. Gotuj na wolnym ogniu aż wszystkie składniki będa miękkie. Dopraw solą i pieprzem.
Podawaj udekorowane łyżką pesto z bazylią.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation