Kuchnia

Obiadkowo

Pieczarkowe pulpeciki w gniazdach makaronowych

Składniki:


• 8 gniazd makaronu wstążki
• 10 dkg sera żółtego
Składniki na farsz:
• 50 dkg mięsa mielonego
• 20 dag pieczarek
• jajko
• 1 cebula
• 3 łyżki bułki tartej
• 4 ząbki czosnku
• sól, pieprz, chili, oregano, bazylia
Składniki na sos:
• 0,5 litry śmietany
• 1 litr wody
• 3 płaskie łyżki mąki
• 6 łyżeczek przecieru pomidorowego
• sól, pieprz, bazylia, czosnek granulowany, chili


Wykonanie:


Pieczarki i cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki na farsz wkładamy do miski, doprawiamy i dokładnie mieszamy. Dzielimy na 8 równych części i formujemy kulki. Gniazda makaronowe układamy w naczyniu żaroodpornym. Pulpeciki wkładamy w gniazda makaronu, lekko dociskając - wypełniając środek makaronowego gniazda. Śmietanę, koncentrat pomidorowy i wodę dokładnie mieszamy przyprawiamy i zalewamy sosem makaronowe gniazda. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni na 30 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation