Kuchnia

słodycze

Skladniki.
1 szklanka śmietany kremówki, 2,5 tabliczki gorzkiej czekolady, 1 szklanka cukru pudru, 4 łyżki.
masła.
Przełam czekoladę na małe kawałki i razem ze śmietana pare minut ogrzać w mikrofalówce w trybie pełnej mocy, lub użyć "stopić czekoladę." Mieszać mieszaninę, aż będzie gładka masa Stopniowo dodawać cukier puder,


Następnie wymieszać z masłem Przykryc miskę z pokrywką i pozostawić do zamrożenia.

Obsypac
3 rodzaje: kokosowy, posiekane orzechy,
przesiany cukier lub kakao w proszku
. Z kremowej czekolady mrożonej mieszanki zrobić kulki, trufle, obsypać kruszonką i rozłożyć na tacy w jednej warstwie.
Umieścić je w lodówce - tam trufle można przechowywać tydzień.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation