Kuchnia

DANIA MIĘSNE

Sznycelek z piersi indyka z sałatką z cukinii

Składniki:
100g ziemniaków
100g piersi indyka
1/2 małej cebuli
sól, pieprz
2 łyżeczki oliwy
1 cukinia
1-2 łyżki jogurtu naturalnego
odrobina posiekanego koperku

Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Indyka zmielić, dodać pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Sznycelka usmażyć na oliwie z dwóch stron.
Cukinie obrać i zetrzeć na grubej tarce. Posolić i odstawić na chwilkę. Następnie odlać sok, dodać posiekany koperek i wymieszać z jogurtem naturalnym. Doprawić.
Podawać na talerzu: ziemniaki, sznycelka i sałatkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation