Kuchnia

DANIA MIĘSNE

moje pasje: Roladki drobiowe z papryką w sosie serowym

Składniki:
4 pojedyncze piersi z kurczaka
4 duże plastry szynki
1/2 papryki czerwonej
ogórek konserwowy lub musztardowy (klik)
sól, pieprz

Składniki na sos serowy:
1 ząbek czosnku
100g sera pleśniowego typu błękitny lazur
200g serka topionego
1 szkl. mleka
1/2 szkl wytrawnego białego wina
4 łyżeczki musztardy francuskiej z całą gorczycą
sól
świeżo mielony pieprz


Sery zmiksować z mlekiem i wlać na patelnię. Dodać przeciśnięty czosnek, wino, musztardę. Doprawić i zagotować.

Gotowe roladki układać w naczyniu żaroodpornym. Zalać sosem. Wstawić do zimnego piekarnika i nastawić temp 200 stopni. Od momentu jej osiągnięcia zapiekać pod przykryciem 30 minut. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec kolejne 30. Jeśli chcemy by wierzch był ładnie zrumieniony można włączyć opiekanie na 10 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation