Kuchnia

CIASTA

Mus czekoladowy

Mój własny pomysł na deser czekoladowy, powstał pod wpływem impulsu i ochoty na coś słodkiego :)

Składniki:

2 budynie czekoladowe
1 litr mleka
1 tabliczka gorzkiej czekolady
1 tabliczka mlecznej czekolady
100 ml kremówki

Gotujemy budyń i odstawiamy do częściowego wystygnięcia. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Kiedy budyń i czekolada są już trochę przestudzone, wrzucamy do robota kuchennego (ja używam pojemnika w którym robię koktajle), dolewamy śmietankę i wszystko mieszamy na najwyższych obrotach. Można urozmaicać, dodając cynamon, kokos, mielone orzechy czy ulubiony alkohol. Na co ma się aktualnie ochotę. Do pucharków i odstawiamy do lodówki (konia z rzędem temu, kto się powstrzyma od podjadania ciepłego :)) Mus podaję z bitą śmietaną, posypany czekoladą i jakimikolwiek owocami z puszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation