Kuchnia

Sałatki

Warstwowa sałatka z tuńczykiem i masłem

Składniki:
5 jajek
puszka dobrego tuńczyka w oleju
10 dag sera żółtego
20g masła
1 cebula czerwona lub biała (czerwona ładniej wygląda)
majonez
sól i pieprz

Masło zamrozić, jajka ugotować na twardo, ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach, białka oddzielić od żółtek. Sól pieprz dodajemy na warstwę białek i cebulki.
W salaterce układać kolejno:
Białka jaj starte na tarce o dużych oczkach
Ser żółty
Połowę tuńczyka
Kilka łyżek majonezu równomiernie rozprowadzonych
Masło - starte na tarce o dużych oczkach
Cebulę pokrojona w drobna kostkę
Drugą połowę tuńczyka
Kilka łyżek majonezu rozprowadzonych równomiernie (tak jak poprzednia warstwa)
Żółtka starte na tarce o małych oczkach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation