Kuchnia

Sałatki

Sałatka gyros z czerwonej kapusty

mała główka czerwonej kapusty
mała puszka kukurydzy
czerwona cebula
2 filety z kurczaka
1 op. przyprawy gyros
sól
pieprz
mały słoiczek majonezu
natka piepruszki
2 łyżki oleju
Filety umyć, usunąć błonki i pokroić w małą kostkę. Oprószyć przyprawą gyros i usmażyć na niewielkiej ilości oleju, ostudzić.
Kapustę drobno poszatkować, ja zrobiłam to na tarce, posolić i odstawić na pół godziny. Do kapusty dodać kukurydzę (część odłożyć do dekoracji), posiekaną cebulkę, usmażonego kurczaka. Całość przyprawić do smaku i dodać majonez. Odstawić do lodówki aby smaki się przegryzły.

Podawać posypaną natka pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation