Kuchnia

Tarta wytrawna

TARTA Z SEREM CAMEMBERT ORAZ SUSZONE ŚLIWKI W BOCZKU

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego

200 g sera camembert Fine Food

300 ml gęstej śmietany

3 jajka

2 łyżki miodu

3 łyżki żurawiny

8 suszonych śliwek

8 migdałów

4 plastry boczku

sól

pieprz

świeży tymianek

Przygotowanie:

Ciasto francuskie przełóż do formy na tartę. Jajka wymieszaj ze śmietaną. Camembert pokrój na małe kawałki i wysyp na dno tarty, zalej masą jajeczną z solą i pieprzem i wstaw do piekarnika o temperaturze 200 stopni na 20 minut. Miód wymieszaj z żurawiną i tymiankiem, polej nim tartę tuż przed podaniem. Uważaj, masa może być wciąż płynna - ale o to nam chodzi.

Plastry boczku przekrój na pół. W otwór po pestce w śliwce włóż migdały, śliwki zawiń w plastry boczku, zepnij wykałaczką. Koreczki przysmaż na patelni.

Gotową tartę podawaj z koreczkami z suszonych śliwek i boczku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation