Kuchnia

Ciasta i wypieki

Babeczki czekoladowe


Składniki:
500 g mąki
350 g cukru
4 łyżki kakao
400 ml mleka
100 ml soku wiśniowego
2 jajka
180 ml oleju słonecznikowego
2 opakowania cukru waniliowego

Krem czekoladowy:
250 g śmietanki 36%
250 g cukru brązowego
125 g masła
200 g gorzkiej czekolady


Przygotowanie:
Mąkę, cukier, kakao, mleko, sok wiśniowy, jajka , olej i cukier waniliowy wymieszaj dokładnie na jednolitą masę. Ciasto przełóż do foremek i piecz ok. 20 min. w temperaturze 200 st. C. Ciasto nie wyrasta, więc możesz zalać prawie całe foremki.

Następnie przygotuj krem. Śmietankę podgrzej z cukrem, dodaj do tego masło i czekoladę w kawałkach. Wszystko razem mieszaj, aż się rozpuści na małym ogniu. Pozostaw do ostudzenia

Na koniec babeczki udekoruj kremem i wiśniami. My użyliśmy wisienek z nalewki.

Inspiracja/źródło przepisu: Gazeta flesh (październik 2012)


Zapraszamy na naszego bloga http://panipanidomu.pl/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation