Kuchnia

BEZGLUTENOWO

1. Krem czekoladowy z awokado
Składniki:
1 dojrzałe awokado
2 łyżeczki naturalnego kakao
1 łyżka miodu naturalnego
3 łyżeczki zmielonych migdałów/orzechów
1 łyżka prażonych płatków migdałowych
Awokado obrać i pokroić w kawałki, dodać kakao, miód, migdały/orzechy i zmiksować na jednolitą masę. Gotowy krem posypać płatkami migdałów. Czekoladowy krem z awokado świetnie sprawdza się nie tylko solo, ale takze jako dodatek do pieczywa i nadzienie do naleśników
2. Krem czekoladowy z awokado i banana
Składniki:
1 dojrzałe awokado
1 duży banan
8 suszonych daktyli
2 płaskie łyżki naturalnego kakao
Awokado i banana obrać, pokroić w kawałki, dodać kakao, daktyle i zmiksować na jednolitą masę..
3. Krem czekoladowy z ciecierzycy
Składniki:
1 puszka cierzycy
4 płaskie łyżki naturalnego kakao
1 łyżka miodu naturalnego
2 łyżki wody
Ciecierzycę odsączyć z zalewy i bardzo dokładnie opłukać, dodać kakao i miód. Wszystko dokładnie zmiksować, dolewając trochę ciepłej wody dla uzyskania gładkiego kremu. Do kemu można dodać orzechy lub wiórki kokosowe. Smacznego!

Przepisy z fanpage Ewy Chodakowskiej
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation