Kuchnia

Dania z kurczaka

Pierś z kaczki z jabłkami | coolinarnie.pl | Przepisy na każdy dzień

Pierś z kaczki z jabłkami
Drukuj przepis
Składniki

1 podwójna pierś z kaczki
3 jabłka
1 średnia cebula
sól, pieprz, majeranek, tymianek

Sposób przygotowania
Krok 1
Piersi z kaczki osuszyć. Skórkę naciąć w kratkę. Natrzeć solą, pieprzem i tymiankiem. Odstawić do lodówki.
Krok 2
Jabłka obrać i pokroić w ósemki lub drobniej, a cebulę w piórka.
Krok 3
Na zimną patelnię ułożyć piersi z kaczki skórą do dołu i smażyć na średnim ogniu kilka minut i trochę krócej z drugiej strony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 20 min. pod przykryciem.
Krok 4
Na wytopiony tłuszcz z kaczki na petelni wrzucić cebulkę i lekko zeszklić, a następnie dodać jabłka i dusić, aż zmiękną. Doprawić majerankiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation