Kuchnia

ryby

Kuchnia w wersji light: Tatar z łososia wędzonego


Nietypowy tatar, bo z łososia wędzonego, ale smakuje równie dobrze jak z surowego. Szybkie do przygotowanie, lekkie, zdrowe i efektowne.

SKŁADNIKI:
100 g łososia wędzonego
1/2 czerwonej cebuli
2-3 ogórki konserwowe (w zależności od ich wielkości)
1 żółtko
świeżo zmielony pieprz
1 łyżeczka brandy (opcjonalnie)
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka posiekanego koperku.

Łososia bardzo drobno posiekaj i wymieszaj z sokiem z cytryny. Cebule i ogórka pokrój na bardzo małą kostkę. Rybę wymieszaj z ogórkiem, cebulą i żółtkiem. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Posyp posiekanym koperkiem.
Ja podałam tatar w kokilkach zrobionych z wydrążonej cytryny (wydrążone cytryny przed napełnieniem trzeba mocno zmrozić).

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation