Kuchnia

ryby

Paprykarz do słoików

Paprykarz chociaż bez papryki. Za to z dodatkiem ryżu
i pomidorów.Najpierw należy zapakować w słoiki
a w zimie dodać rybę i zajadać z pieczywem.

Składniki:
3 kg pomidorów
1 kg cebuli
1 kg marchewki
1 szklanka surowego ryżu
1/4 szklanki octu
1/2 szklanki oleju
1 szklanka cukru
sól, pieprz
papryka w proszku (słodka lub ostra)

Pomidory sparzyć i obrać ze skory.
Pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę, marchewki zetrzeć
na tarce o grubych oczkach.Wszystko włożyć do
garnka i gotować 1,5 godziny.Dodać ocet, ryż i gotować
jeszcze 20-30 minut.Przyprawić do smaku i gorące nakładać do
wyparzonych słoików a następnie pasteryzować.

*przepis pochodzi z książki
"124 nowe przepisy siostry Leonilli"
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation