Kuchnia

ryby

Tatar ze śledzia - MojeGotowanie.pl - Przepisy - Przekąski


Składniki

2 płaty śledzia solonego
4 średnie ogórki kiszone
2 średnie marchewki ugotowane
4 łyżki posiekanej cebulki dymki
2 łyżeczki majonezu
1 gałązka koperku

Przekąska ze śledzia
Etapy przygotowania

Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie z dodatkiem octu.Ogórki pokroić w słupki i odcisnąć z nadmiaru soku.Marchew pokroić w kostkę.Śledzie kroimy w drobną kosteczkę. Mały pojemniczek wypełniamy warstwami po połowie każdego składnika śledzia,marchwi,cebuli i ogórka.Przekładamy na talerzyk, dekorujemy majonezem i opłukanym koperkiem.Z tej ilości składników powinny wyjść dwie porcje. Przed podaniem należy schłodzić. Można doprawić pieprzem sobie do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation