Kuchnia

Słodkie odchudzone

Najlepszy rabarbarowy paj

Składniki na nadzienie do jednej okrągłej formy do tarty:
700 g rabarbaru
dwie łyżki mąki pszennej
70 ml brązowego cukru
Składniki na kruszonkę:
75 g oleju kokosowego lub innego masła roślinnego
100 ml brązowego cukru
175 ml płatków owsianych
100 ml ziaren słonecznika
łyżeczka cynamonu lub imbiru
Przygotowanie:
Rozgrzewam piekarnik do 200 stopni. Rabarbar kroję w kostkę, w dużej misce mieszam z mąką i cukrem.
W blenderze miksuję wszystkie składniki na kruszonkę. Naczynie do tarty wykładam rabarbarem, następnie posypuję go równomiernie gotową kruszonką. Piekę przez około 25 minut, jem z jogurtem owsianym, śmietną albo lodami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation