Nie można zakończyć żądania
błąd 500

Uuups!
Wystąpił błąd uniemożliwiający wczytanie strony!
Kod błędu alM20(w razie konieczności, przekaż go Administracji)

Wejdź na Stylowi.pl

Formularz kontaktowy:


Kuchnia

Ciasta s Anastazji

Ciasto Sezam siostry Anastazji - myTaste.pl

Składniki:
Ciasto kruche I:
3 szklanki mąki pszennej
1 kostka margaryny
1 łyżka smalcu
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
6 żółtek
1/4 szklanki cukru pudru
1 opakowanie cukru waniliowego
2 łyżki kwaśnej śmietany
Sezam:
15 dag ziaren sezamu
2 łyżki płynnego miodu
10 dag margaryny
1/4 szklanki cukru pudru
Kokos:
6 białek
1/2 szklanki cukru kryształu
10 dag wiórek kokosowych
1 mały słoik powideł śliwkowych
Ciasto kruche II :
20 dag mąki pszennej
1/2 szklanki cukru pudru
5 dag margaryny
2 żółtka
2 łyżki płynnego miodu
1 łyżeczka sody
1-2 łyżki kwaśnej śmietany
Orzechy:
20 dag posiekanych orzechów włoskich
10 dag margaryny
1/2 szklanki cukru
3 łyżki płynnego miodu
Masa:
3/4 litra mleka
1/2 szklanki cukru
1 1/2 kostki masła (użyłam 3/4 kostki)
3 budynie kokosowe (użyłam budyni wanilinowych)
1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
10 dag wiórek kokosowych
Wykonanie:

Ciasto kruche I:
Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy i dzielimy na 2 części. Następnie ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim 2 blaszki do pieczenia wcześnie wyłożone papierem do pieczenia.

Sezam:
Wszystkie składniki wkładamy do rondelka i zagotowujemy. Studzimy i wykładamy na wierzch jednego placka. Blaszkę z ciastem wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 20-25 minut.

Kokos:
Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo łyżka po łyżce ciągle ubijając dodajemy cukier. Wyłączamy mikser, dodajemy wiórki i mieszamy delikatnie łyżką. Drugie ciasto smarujemy powidłami a na wierzch wykładamy pianek z wiórkami. Blachę z plackiem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 20-25 minut kontrolując co jakiś czas stan placka.

Ciasto kruche II :
Z podanych składników zagniatamy ciasto i wykładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Orzechy:
Wszystkie składniki wkładamy do rondelka i podgrzewamy ciągle mieszając. Masę orzechową wykładamy na ciasto miodowe. Placek wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy 20-25 minut.

Masa:
Z mąki, budyniu, mleka i cukru gotujemy budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy mikserem dodając stopniowo zimny budyń i wiórki kokosowe.

Przełożenie ciasta:
ciasto z orzechami
połowa masy
ciasto z sezamem
druga połowa masy
ciasto z kokosem
polewa (opcjonalnie)
Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation