Kuchnia

kurczak

Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka,
- 3 jajka,
- 3 łyżki mąki pszennej (+ ewentualnie jeszcze trochę, gdy ciasto będzie zbyt rzadkie),
- niezbyt duża papryka (czerwona, żółta lub zielona, można także pomieszać),
- garść startego na dużych oczkach sera żółtego,
- posiekany szczypiorek,
- sól, pieprz, papryka ostra,
- olej do smażenia.

Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w małą kostkę. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w małą kosteczkę. Wszystkie składniki (papryka, mięso, posiekany szczypiorek i pozostałe) umieszczamy
w misce, dokładnie mieszamy. Przyprawiamy. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny lub na całą noc.
Kotlety nakładamy łyżką na rozgrzany olej, smażymy z obu stron do zarumienienia. Podajemy
np. z domowymi frytkami. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation