Kuchnia

domowe leki

8 produktów, które spalają tłuszcz na brzuchu - Warzywa strączkowe
Groch, fasola, ciecierzyca, soja, bób cechują się wysoką zawartością błonnika regulującego pracę układu pokarmowego i na długo zapewniającego uczycie sytości. Mają sporo białka i przeciwutleniaczy, witamin oraz biopierwiastków, np. żelazo, kwas foliowy, witaminę C, PP, potas, cynk, witaminy z grupy B. Obecne w nich związki przyśpieszają tempo przemiany materii, obniżają poziom „złego” cholesterolu we krwi, zapobiegają różnych chorobom (m.in. nowotworom, schorzeniom serca czy naczyń krwionośnych). Wspomniana witamina PP bierze udział w metabolizmie węglowodanów i kwasów tłuszczowych. Warzywa strączkowe są wiatropędne, dlatego najlepiej podawać je z przyprawami takimi jak kminek, koper włoski czy majeranek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation