Kuchnia

Ulubione slodkosci 2

3 BIT czyli pyszotka śmietanowo-budyniowo-toffi z herbatnikami, bez pieczenia

Składniki:

1 puszka masy krówkowej lub mleka skondensowanego słodzonego (wówczas trzeba gotować ptrzez 3h)

500ml śmietany kremówki + 2 fixy do śmietany

2-3 łyżki cukru pudru

Ok. 2 dużych paczek herbatników (te duże, lepiej kupić więcej, w razie łamania się, przy dokrawaniu, u mnie z 2 dużych paczek zostało jeszcze kilka sztuk)

100g czekolady deserowej

1 opakowanie kremu do karpatki (gdy nie mamy robimy krem budyniowy)

500ml mleka

125g masła



Formę (25*35cm) wykładamy papierem do pieczenia, układamy warstwę herbatników, następnie wylewamy wcześniej podgrzaną masę krówkową (podgrzaną łatwiej rozsmarować), czekamy do ostudzenia, następnie wykładamy drugą warstwę herbatników.

Sporządzamy krem karpatkowy, po ostudzeniu dodajemy do niego masło i miksujemy- krem przygotowujemy wg przepisu, podanego na opakowaniu. Gotowy wykładamy na herbatniki i przykrywamy kolejną warstwą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin do schłodzenia. Po tym czasie ubijamy kremówkę, dodajemy fixy do śmietany. Jeśli ktoś woli słodszą (np. ja) wersję, można dodać do śmietany razem z fixami, 2-3 łyżki cukru pudru. Wykładamy na herbatniki. Ucieramy czekoladę na grubych oczkach, posypujemy kremówkę. Wkładamy do lodówki, po schłodzeniu można kroić i jeść :) Niecierpliwi mogą jeść od razu, ale moim zdaniem lepsze jets, gdy porządnie się schłodzi.

SMACZNEGO!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation