Kuchnia

sałatki surówki

Moje Walijskie Pichcenie ... : SURÓWKI I SAŁATKI

Składniki:

karkówka
kukurydza
ogórek konserwowy
czerwona cebula
2 jajka
sałata pekińska lub lodowa albo inna chrupiąca
4 łyżki majonezu
2 łyżki ketchupu
przyprawa gyros
koperek lub natka



Wykonanie:

Karkówkę i czerwoną cebulę kroimy na drobne paseczki, obsypujemy przyprawą do gyrosa, ew. szczyptą soli i podsmażamy około 20 minut na niewielkiej ilości oleju. Studzimy. Ogórek konserwowy kroimy w kostkę.Ugotowane jajka ścieramy na oczkach.Kukurydzę odsączamy. Kapustę rwiemy na drobne kawałki lub kroimy. W salaterce układamy warstwowo:mięsko, ogórek, kukurydzę, sałatę - smarujemy warstwą majonezu i warstwą ketchupu, i ponownie układamy: mięso, ogórek, kukurydzę, starte jajko oraz sałatę... ilość warstw uzależniona jest od wielkości naszej miski i od naszych upodobań smakowych :-)
Chłodzimy w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation