Kuchnia

desery

Parfait owocowe
- 50 dag owoców jagodowych (malin, truskawek, jeżyn, poziomek)
- 2-3 plastry ananasa
- 2 szklanki śmietanki deserowej
- 1 szklanka cukru pudru
Przygotowanie:
Owoce przebrać, opłukać, osączyć. Odłożyć 1/2 szklanki, a pozostałe przetrzeć przez sito. Oziębioną śmietankę ubić z cukrem, dodając po łyżeczce przecieru. Ubijać tak długo, aż masa stanie się zupełnie jednolita. Wówczas przełożyć do formy, szczelnie zamknąć i wstawić do zamrażalnika. Podawać przyprawione owocami.
Składniki:
- 1 ½ szklanki śmietany kremówki 30%
- 1 łyżka cukru pudru
- owoce jagodowe – maliny, jeżyny
- plastry ananasa
- 8 bez.
Przygotowanie:
Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Śmietanę wymieszać z owocami. Na dnie każdego naczynia ułożyć bezę, wyłożyć śmietankę z owocami. Na to wyłożyć owoce. Wierzch deseru udekorować według uznania.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation