Kuchnia

SURÓWKI - JARZYNY - WARZYWA DO OBIADU ...

Przepis na sałatkę z kapusty pekińskiej
Do przygotowana szybkiej sałatki z kapusty pekińskiej będziesz potrzebowała następujących składników:

•1 główka kapusty pekińskiej średniej wielkości,
•mandarynki z puszki w syropie,
•ser żółty pikantny (około 10-15 dag),
•2 łyżki jogurtu naturalnego,
•1 łyżka majonezu,
•świeża natka pietruszki,
•sól,
•pieprz,
•2 małe ząbki czosnku albo 1 duży.
Sposób przygotowania:

Sałatę należy obrać, umyć i pokroić na cienkie paseczki. Następnie należy przygotować sos składający się z rozgniecionego czosnku, jogurtu i majonezu. Tak przygotowany sos dodajemy do kapusty i delikatnie mieszamy. Całość doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Teraz należy zetrzeć ser i posypać nim sałatę. Na jej górę układamy obrane i odsączone z syropu mandarynki (w razie konieczności możemy pokroić je na mniejsze części) oraz posiekaną natkę pietruszki. Sałatkę serwujemy lekko schłodzoną jako dodatek do obiadu albo energetyczną przekąskę w ciągu dnia.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation