Kuchnia

Food

Occhi di lupo alla genovese


Składniki:

500 g mielonego mięsa wołowego Kraina Mięsa
400 g makaronu occhi di lupo Garofalo
2–3 łyżki oliwy Mastr’ Olivo o smaku bazylii
1 duża cebula pokrojona w kostkę
3 posiekane ząbki czosnku
2 kawałki selera naciowego pokrojone w małą kostkę
1 łyżeczka suszonego lub świeżego oregano
1 marchew pokrojona w małą kostkę
200 ml wywaru warzywnego z kostki Culineo
1 opakowanie pasty z suszonych pomidorów Sottile Gusto
50 g startego sera Grana Padano ChNP Galbani
sól, pieprz
bazylia do dekoracji


Sposób przygotowania
Na patelni rozgrzej oliwę o smaku bazylii, podsmaż mięso, aż się zrumieni (7–8 minut).Dodaj cebulę, czosnek, marchew oraz seler naciowy, smaż 5 minut. Wlej wywar i gotuj tak długo, aż połowa odparuje. Dodaj pastę z suszonych pomidorów oraz oregano, dopraw solą i pieprzem. Zostaw na minimalnym ogniu. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź, pozostawiając około 100 ml wody z gotowania.Wymieszaj sos z makaronem, dolewając w razie potrzeby trochę wody z gotowania, posyp Grana Padano i listkami bazylii.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation