Kuchnia

Kuchnia

Dietetyczny gulasz z indyka

Składniki na 3 porcje:

300 g piersi z indyka
2 pomidory, obrane ze skórki
Mała cukinia
2 duże marchewki
Papryka
Cebula
3 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżki ketchupu
500 ml bulionu drobiowego( może być z kostki, ja miałam normalny)
2 listki laurowe
2 ziela angielskie
Pieprz, sól, maggi do smaku
3 łyżki oleju rzepakowego do smażenia (ja pominęłam)
Cebulę pokroić w półksiężyce, mięso umyć, oczyścić i pokroić na małe kawałki , w woku rozgrzać olej i podsmażyć na średnim ogniu, pod przykryciem.
Resztę warzyw pokroić w kostkę ( lub półplasterki w przypadku marchewki i cukini) i kiedy mięso będzie białe, wrzucić do woka. Dusić przez 10 do 15 minut i zalać połową bulionu.
Do reszty bulionu dodać przecier i ketchup, wlać do woka i gotować razem z listkami laurowymi i zielem przez 15 minut. Po tym czasie wyjąć przyprawy i maksymalnie zwiększyć ogień, aby część wody wyparowała. Doprawić do smaku i podawać z kaszą gryczaną, lub ryżem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation