Kuchnia

Food

Placek rabarbarowy - Dukan


Ciasto praktycznie nie rośnie, ale nie musi smak genialny, totalnie rabarbarowy z bardzo delikatną truskawką w tle Pyszne lekko chrupkie ciasto z kawałkami miękkiego rabarbaru Czego chcieć więcej?
Polecam jeść jeszcze ciepły Zniknął w minutę
6 łyżek otrąb NIE mielonych (4o+2p)
1 duuuży rabarbar (średnio 200g lub większy)
2 jajka
2 łyżki serka homo
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka budyniu truskawkowego lub zwykły budyń i aromat truskawkowy (aromatu na czubek łyżeczki)
słodzik (dałam 14 rozkruszonych tabletek i był optymalny, ale nie mało słodki)
Piekarnik nastawić na 170* naszykować tortownicę, jeśli nie mamy silikonowej trzeba wyłożyć papierem do pieczenia.
Rabarbar pokroić w średnią kostkę, wymieszać ze wszystkimi składnikami prócz jajek.
Białka oddzielić od żółtek, ubić białka, żółtka dodać do masy. Ubite białka wymieszać delikatnie z masą, przełożyć wszystko do tortownicy
Piec 25 minut Szybko prawda
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation