Kuchnia

śniadaniowo

Pieczona jaglanka z kokosem i jabłkiem
porcja 379g = 262 kcal

40 g kaszy jaglanej
150 ml wody
100 ml mleka
szczypta soli
3 łyżeczki stewii/miodu
1 łyżka wiórków kokosowych
1/3 łyżeczki cynamonu
1/2 średniego jabłka

Kaszę jaglaną gotujemy w mieszance wody i mleka z dodatkiem szczypty soli przez kilkanaście minut pod przykryciem. Następnie ściągamy z ognia i pozostawiamy na kilka minut aby wchłonęła (prawie do końca) płyn.

Do rondelka dodajemy cynamon, kokos i słodzik lub miód, dokładnie mieszamy i przelewamy do naczynka żaroodpornego.

Jabłko kroimy w cienkie talarki, które następnie wkładamy do kaszki.
Całość pieczemy w 200'C przez 25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation