Kuchnia

śniadaniowo

Muffiny śniadaniowe - FIT przepisy

3 jajka
2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
3 łyżki mleka
1/3 papryki
1 łyżeczka posiekanego koperku
szczypta soli
szczypta pieprzu

Od razu włączamy piekarnik na 180 stopni. Oddzielamy żółtka od białek. W wysokim naczyniu ubijamy porządnie białka ze szczyptą soli. W osobnym naczyniu miksujemy żółtka z mlekiem i mąką.
Ubite białka przekładamy do żółtek, mieszamy za pomocą łyżki, przyprawiamy solą i pieprzem.

Do silikonowych foremek przekładamy równomiernie masę jajeczną (najlepiej do 3/4 wysokosci foremek). Na wierzch każdej posypujemy posiekaną drobno papryką oraz koperkiem. Piec 18-20 minut. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation