Kuchnia

Kuchnia

Składniki:
1 główka sałaty rzymskiej
1-2 łyżeczki tartego parmezanu
2 filety z piersi kurczaka + ulubione zioła + szczypta słodkiej papryki
sól i pieprz
oliwa z oliwek

sos:
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
1-2 anchovies
1 ząbek czosnku
odrobina soku cytrynowego
odrobina pieprzu

Wykonanie:
Filety z kurczaka oprószyć solą, pieprzem, słodką papryką i ulubionymi ziołami. Skropić oliwą i odstawić na godzinę aby mięso się zamarynowało. Upiec na grillu (lub usmażyć na patelni grillowej, albo w piekarniku), a następnie pokroić w paseczki.

Sałatę umyć i porwać na kawałki.

Przygotować sos. Majonez, jogurt, anchovies i czosnek dokładnie zmiksować, aż powstanie jednolity, gładki sos. Doprawić do smaku pieprzem i kilkoma kroplami soku cytrynowego. (Uwaga: Nie solić! Anchovies są wystarczająco słone!)

Sałatę wymieszać z sosem, posypać tartym parmezanem, a na wierzchu ułożyć kilka kawałków grillowanego kurczaka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation